Indexering alimentatie 2%
Betaal je alimentatie? Dan wordt het bedrag dat je betaalt per 1 januari 2019 verhoogd met 2%.

De hoogte van de indexering wordt ieder jaar in november bekendgemaakt door de Minister van Veiligheid en Justitie. De verhoging wordt gebaseerd op de gemiddelde stijging van de salarissen en het prijsniveau in Nederland. Voor 2019 is dit percentage vastgesteld op 2%.

Geen nieuwe afspraken
Deze 2% kan bij de huidige alimentatie worden opgeteld. Zo wordt het alimentatiebedrag ieder jaar een stukje hoger. Het is verder niet nodig om hier samen nieuwe afspraken over te maken, aangezien de indexering wettelijk is bepaald. Betaal je alimentatie, dan is het dus de bedoeling dat je, per 1 januari, het bedrag verhoogt met 2%.
Ontvang je alimentatie, dan is het misschien slim je ex-partner even te informeren over de indexering en even in de gaten te houden of je de verhoging gaat ontvangen.

Wil je precies weten welk effect de indexering heeft op de alimentatie? Neem even contact met mij op, dan reken ik het even uit voor je.

Alimentatiebetalers zijn verplicht om de indexering toe te passen. Gebeurt dit niet, dan kun je de achterstallige indexering tot vijf jaar terug opeisen.